Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відсьогодні росіянам, які незаконно перетнули державний кордон України, «світить» тюрма

  • 10.11.2018, 12:08
  • 1 333

В Україні набув чинності закон, яким запроваджується кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону громадянами Росії. Порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Законом доповнено Кримінальний кодекс України статтею 332−2 «Незаконне перетинання державного кордону України», повідомляє УНІАН.

Встановлено, що перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Вчинення цих дій у поєднанні з насильством або із застосуванням зброї каратиметься позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Схожі новини