Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На могилі «пологівського маніяка» з’явилась сатанинська символіка

  • 10.11.2018, 11:15
  • 738

Найжорстокішого серійного вбивцю Сергія Ткача поховали на міському цвинтарі в Житомирі. А вночі хтось забив у ґрунт на могилі березовий кілок і накрутив лозу у вигляді п’ятикутної зірки.

Поховали Ткача не у секторі для безрідних, як про це напередодні заявляли, а у звичайному — серед інших небіжчиків. Родичі померлих приголомшені і вимагатимуть перепоховання, йдеться в сюжеті ТСН.

«Ось могила його, дивіться, без хреста, без нічого», — показує місцевий копач могил.

Руслан щодня ховає людей на міському цвинтарі. Що цього разу в домовині серійний убивця не знав, поки не побачив документів.

«Я підписував, де похований. Ну, я зразу подивився, подумав, що це він, потім ім’я побачив», — розповів Руслан Покотинський.

Він каже, що домовину привезли двоє представників колонії у цивільному. Прощатися не приходив ніхто.

«Не було нікого. Я знаю, що в нього дружина є і дитина. Шкода ту дитину, що в неї такий батько», — вважає він.

Напередодні в пенітенціарній службі повідомили, що пологівського маніяка поховали в окремому секторі цвинтаря.

«Їм виділяється сектор такий для бідних, і їх там ховають, кого родичі не забирають», — розповів інженер державної установи виконання покарань № 8 Микола Кіндрук.

Проте завідувачка кладовища каже, що всіх небіжчиків ховають у порядку загальної черги на вільному місці, а окремої території не предбачено ні для безрідних, ні для невпізнаних, ні для злочинців.

«Причин смерті у нас не вказується, а також хто при житті був цей чоловік. Зазвичай привозять табличку — там написана літера і порядковий номер», — пояснила керівник цвинтаря Тетяна Яновська.

На могилі Ткача немає ні хреста, ні таблички, але інформація про пологівського маніяка швидко поширилася. Родичі померлих приголомшені таким сусідством.

«Його за межами кладовища треба було ховати або спалити і пустити по вітру», — вважає Валентина Левчук.

Вона та інші рідні похованих на цвинтарі вимагатимуть перепоховання Ткача.

«Його забрати звідси, щоб його і не було тут. Хай викопують», — кажуть люди.

Руслан Покотинський погоджується з думкою, що до людей слід дослухатися.

«Може бути і скандал. Родичі можуть підняти бучу, щоб його перепоховали в самий кінець, із самого краю», — каже він.

Священик Свято-Михайлівського кафедрального собору Юрій Булава погоджується, що раніше вбивць чи самогубць дійсно хоронили окремо, аби показати людям, що грішникам не місце серед звичайних людей. Але протоієрей заспокоює — шкоди від такого сусідства немає.

«Навіть якщо Господь і не простив, це не вплине ніяким чином на їхніх близьких. Адже впливають віра в Бога і добрі діла. Тому осквернення не буде ніякого, хай не переживають», — пояснив священик.

Однак люди бояться, що могилу душогуба будуть паплюжити або вона привабить сатаністів, бо вже й цієї ночі хтось забив у ґрунт березовий кілок і накрутив лозу у вигляді п’ятикутної зірки.

«Ну пентаграма, знак сатани, п’ятикутна зірка», — каже Руслан Покотинський.

В адміністрації кладовища кажуть, що в разі появи звернень від людей, серійного убивцю перепоховають десь в іншому місці.

Схожі новини