Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко повернув Луценку заяву на звільнення, — ЗМІ

  • 09.11.2018, 19:10
  • 398

Президент Петро Порошенко повернув заяву про відставку назад Генеральному прокурору Юрію Луценку.

Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі адміністрації президента.

«Президент повернув заяву Гепрокурору з огляду на те, що Юрій Луценко отримав вотум довіри у парламенті (всього 38 голосів під час рейтингового голосування) і перед ним стоять важливі завдання», — зазначили у відомстві.

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у вівторок подасть заяву про свою відставку.

7 листопада генпрокурор Юрій Луценко подав заяву президенту Петру Порошенку про відставку.

Таке рішення він прийняв в зв'язку із критикою правоохоронців щодо справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу зробити це цього тижня», — сказав він.

Луценко заявив, що не може допустити «двовладдя в країні, коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин».

В той же день віце-спікер Верховної Ради і член фракції «Блок Петра порошенка» Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримує відставку.

Згодом спікер Верховної ради Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування питання відставки генпрокурора і за це віддали свої голоси лише 38 нардепів.

У середу в Центрі протидії корупції нагадали Луценку, що першим його заяву на звільнення повинен розглянути президент Петро Порошенко.

Схожі новини