Передплата 2024 «Добра кухня»

Назвали голлівудських зірок, які розмовляють українською

  • 09.11.2018, 20:35
  • 1 814

9 листопада — День української писемності та мови. Солов’їну у своєму побуті все активніше використовують не лише українські знаменитості, про неї не забувають і ті, хто творить Голлівуд по той бік океану.

«24 канал» підготував добірку митців, які розмовляють українською.

Акторка народилася в Києві у сербсько-російській родині. Деякий час жила у Дніпрі, де ходила до дитсадка. При цьому неодноразово виконувала українські пісні та цікавилася ситуацією в Україні. Під час Євромайдану Йовович перераховувала гроші для постраждалих активістів і закликала до цього своїх шанувальників. У власних колекціях одягу Міла Йовович використовує національні українські мотиви.

Про своє українське походження 58-річний американський актор Девід Духовни (серіал «Цілком таємно») дізнався нещодавно. Про те, що він українець, заявив у квітні 2014 року в мережі Twitter: «Я виріс, думаючи, що росіянин. Однак лише зараз зрозумів, що насправді є українцем. Ніколи не пізно змінитися». Згідно з родоводом актора, його дідусь родом із Бердичева.

Щоб перевірити, чи є ця голлівудська акторка українкою, не потрібно заглядати в її генеалогічне дерево. Про походження зірки вже говорить ім’я! Проте батьки дали його дівчинці не в Україні, а в американському штаті Нью-Джерсі, куди емігрували перед народженням доньки. І до шести років Віра ходила в українську католицьку школу та виступала в народному ансамблі. Тож досі, разом зі своєю молодшою сестрою Таїсою, вони можуть говорити і співати мовою предків. А у 2004 році, вже будучи знаною акторкою, у фільмі «Торкаючись зла», Віра Фарміга, фактично, зіграла саму себе — американку українського походження.

Вже багато років поспіль улюбленою стравою оскароносного режисера й сценариста є український борщ. Такі смакові вподобання не дивують, адже обоє дідусів Спілберга, як виявилось, родом з України. Той, що по лінії батька, проживав в Одесі, інший, з боку матері, родом із села під Кам’янцем-Подільським. Землю своїх родичів режисер відвідав у 59 років. Потрапити в Одесу йому не вдалося, проте лише зійшовши з літака, він промовив: «Нарешті я вдома!».

На відміну від більшості акторів та акторок, які переїхали до США в дитинстві чи вже там народилися, Іванна Сахно опинилася в Америці у 15. Це молода зірка Голлівуду, яка лише сходить над його горизонтом. 20-річну актрису встигли помітити в блокбастері «Тихоокеанський рубіж-2» та в екшн-комедії «Шпигун, який мене кинув». Незважаючи на те, що дівчина будує кар’єру у Штатах, про Україну вона не забуває. Під час Революції Гідності Іванна разом з діаспорою Лос-Анджелеса мітингувала, а два роки тому, на Каннському кінофестивалі, вийшла з табличкою #FreeSentsov.


Схожі новини