Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, скільки платять за «комуналку» нардепи

  • 08.11.2018, 19:59
  • 560

В уряді стверджують, що до опалення в Україні підключили менше половини житлових будинків. У південних регіонах батареї не включають через теплу погоду, хоча у депутатів опалювальний сезон вже почався.

Журналісти дізналися, скільки платять депутати Верховної Ради за комунальні послуги, передає «Сьогодні».

Більшість опитаних парламентаріїв живуть у приватних будинках, а тому рахунки їм приходять відповідні. Наприклад, нардеп Руслан Демчак з фракції БПП стверджує, що за будинок метражем у 300 метрів квадратних йому доведеться заплатити 4−4,5 тисячі гривень.

Інший депутат Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак зізнається: «У мене в минулому році в пікові місяці було десь 7 тисяч гривень. Зараз підняли на 25%, тобто буде до 9 тисяч доходити. Будинок — 279 «квадратів».

У київській квартирі Максима Полякова з «Народного фронту» централізоване опалення становить близько 5 тисяч гривень в місяць. А ось Сергій Березенко орендує будинок площею 350 квадратних метрів, тому чекає істотних сум у платіжках.

У той же час, незважаючи на розміри особняків, нардепи намагаються економити. Тому активно впроваджують енергозберігаючі технології і переходять на альтернативні джерела. А ще, щоб скоротити споживання тепла, прикручують вентилі.

Схожі новини