Передплата 2024 «Добрий господар»

«Дружина не приїхала»: тюремники розповіли усі подробиці смерті «пологівського маніяка»

  • 08.11.2018, 17:33
  • 2 156

«Пологівського маніяка» Сергія Ткача, який помер у в’язниці, де відбував довічне ув’язнення, поховали. За тілом засудженого ніхто з його родичів або близьких не приїхав, а місцезнаходження дружини ув’язненого — невідомо.

Про це розповів начальник Житомирського установи виконання покарань № 8 Костянтин Шедловскій, пише «Сегодня».

«Коли йому стало погано, о 15:00 ми викликали швидку. У нього був дуже низький тиск, швидка його не забрала, а о 19:00 він вже помер. Констатували біологічну смерть. Це було 4 листопада, а вчора (3 листопада, — ред.) ми його вже поховали. Ніяких інцидентів з ним не було. В камері вони були вдвох. Він спокійний, і взагалі, за його відсидку у мене не було ніяких нарікань. Нормально сидів, ніяких порушень не здійснював, претензій у мене, як у начальника, до нього немає», — розповів він.

За словами Костянтина Шедловского, співробітники Державної пенітенціарної служби намагалися зв'язатися з дружиною Сергія Ткача, але безрезультатно.

«Раніше дружина приїжджала. Але зараз… Ми ж не знаємо, де вона знаходиться. Ми дали повідомлення, вона тимчасово проживала в Житомирській області. Після смерті Ткача ніхто не приїхав і не забрав його, ми його поховали своїми силами. Наскільки я знаю, він скаржився на серце, скаржився на задишку. Там вже багато років відсидки. А йому 60 з гаком років, та й молода дружина, і народження дитини, — це не просто так. Це ж треба було працювати, а сердечко слабке вже», — розповів Шедловскій.

Як повідомлялося, «пологівський маніяк» Сергій Ткач вчинив найдовшу за часом серію вбивств на території колишнього СРСР — вона тривала 25 років, з 1980 по 2005 рік. В якості жертв маніяк вибирав дівчат у віці від 9 до 17 років. Всіх їх Ткач гвалтував, а потім душив. Кількість доведених злочинів — 37, сам же Ткач зізнався, що згвалтував і вбив 107 осіб.

Відзначимо, дружиною Ткача кілька років тому стала мешканка російського міста Ярославля Олена, при цьому вона була молодша за чоловіка майже на 40 років.

За словами жінки, вона закохалася в Ткача ще школяркою, побачивши передачу про маніяка по телевізору. А потім довгі 8 років намагалася його знайти.