Передплата 2024 ВЗ

Замість пакетів — еко-торбинки: У Львові можуть відмовитись від поліетилену

У п’ятницю, 9 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради планує ухвалити важливе рішення для збереження довкілля — супермаркети, магазини мають відмовитися від поліетиленових пакетів. Альтернатива — паперові упаковки для товару та торбинки багаторазового використання.

Нещодавно таку ініціативу вже запровадили у курортному Славському, що на Львівщині. Тепер на черзі Львів.

У львівській мерії кажуть, відмова від поліетиленових пакетів — це збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захист життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища та збереженням довкілля. У планах — розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазової тари.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, торік Львів першим в Україні прийняв стратегію Zero Waste (нуль відходів), яка передбачає зміну підходу до сміття, визначення його як ресурсу. Одне з важливих рішень програми — відмова від одноразових пакетиків і перехід на багаторазову тару.

«Львів вже має дуже багато різних практик багаторазової тари, тому, рішення щодо поліетиленових пакетів викличе великий позитивний ажіотаж серед мешканців міста, — наголосив Москаленко. — На виконкомі запропонують змінити стандарти обслуговування покупців. Зокрема, департамент гуманітарної політики мерії буде організовувати інформаційно-просвітницьку роботу у школах та дошкільних закладах щодо негативного впливу поліетилену».

Схожі новини