Передплата 2024 ВЗ

За «пошкоджений» лічильник — 20 тисяч 600 гривень: «Львівгаз» звинуватили у шахрайстві

Останнім часом ЗМІ все частіше порушують тему різних «схем», за допомогою яких різні підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, намагаються обшахраювати споживачів.

Не оминула ця неприємна ситуація і читача «Високого Замку», доцента Львівського державного університету фізичної культури Анатолія Киселевича.

Газівники взяли на перевірку його газовий лічильник у відмінному стані, про що склали відповідний акт. А потім дивним чином виявилося, що лічильник пошкоджений. За це прописали штраф — 20 тисяч 600 гривень!

Як розповів журналісту «ВЗ» Анатолій Киселевич, за адресою вул. Окружна, 76, кв. 3 прописана його дружина Киселевич Людмила Григорівна. Однак від 2013 року у цій квартирі ніхто не живе. Газівники періодично брали лічильник газу на перевірку, про що повідомляли подружжя Киселевичів, ті приходили й відкривали їм квартиру. Періодично подружжя перевіряло стан квартири, вчасно передавали показники усіх лічильників, встановлених у помешканні, сплачували усі виставлені їм суми за комунальні послуги. Практично ніколи, стверджує пан Киселевич, у квитанціях на оплату газу не були вписані фактичні показники, а якісь невідповідні цифри. Однак Киселевичі справно платили за все. Мають усі копії відповідних платіжок і переписку з «Львівгазом». Цих паперів уже назбирався цілий стос.

«На початку серпня 2018 року нам повідомили телефоном, що лічильник газу знову буде знято на перевірку, — розповідає Анатолій Киселевич. — 13 серпня майстер Мартиросян і представник Коцур це виконали. Жодних зауважень щодо зовнішніх втручань у роботу лічильника вони не мали, про що склали відповідний акт».

Яке ж було здивування Киселевичів, коли після цього на «Львівгазі» їм заявили, що… лічильник пошкоджений. Комісія газівників, яка проводила експертизу приладу, виявила втручання в його роботу: порушена цілісність лічильного механізму та корпусу, збиті шліци гвинтів, порушені кріплення рамки лічильного механізму, підроблена пломба. На жаль, Киселевичі не змогли бути присутніми на цій експертизі через поганий стан здоров’я. Тому на власні очі вони не бачили цей «пошкоджений» лічильник. А вже 29 листопада начальник відділу продажів ПАТ «Львівгаз» Христина Дема повідомила Киселевичам, що вони мають сплатити штраф у сумі… 20 тисяч 600 гривень (!).

Газівники зробили висновки: «Втручання в роботу ПЛГ. Вийшов із ладу вимірювальний механізм. Пошкодження з вини абонента, проведення експертизи за рахунок власника. Вартість проведення експертизи — 1245 грн. 70 коп. Також прописали купити новий лічильник власним коштом (в середньому лічильник такого типу коштує тисячу гривень). Сплатити за його встановлення — 656 грн. 81 коп. і за повірку — 74 грн. 71 коп.».

«Вважаємо, те, що робить ПАТ „Львівгаз“ — формене шахрайство», — каже Анатолій Кисилевич. За його словами, після його звернень ПАТ «Львівгаз» призначив комісійну перевірку лічильника. У прес-службі ПАТ «Львівгаз» журналісту «ВЗ» пообіцяли надати коментар з приводу цього випадку, «коли начальник повернеться з відрядження».

Схожі новини