Передплата 2024 ВЗ

У центрі Києва власники авто на єврономерах продовжують мітинг

  • 08.11.2018, 10:29
  • 524

У центрі Києва триває мітинг водіїв автомобілів з Єврономерами.

У районі вул Грушевського, де розташована Верховна рада і збирається мітинг, вже утворюється затор, хоча рух не блокується, повідомляє «112 Україна».

Частина мітингувальників ночували під будівлею парламенту, однак більшість мають намір повернутися вранці, щоб продовжувати протест з вимогою зниження акцизу на розмитнення авто.

Нагадаємо, що черговий мітинг «євроблях» розпочався вчора. Вимоги — зміни оподаткування ввезення автомобілів з-за кордону.

Це питання сьогодні є в порядку денному роботи парламенту. Депутати планують розглянути закон у другому читанні. Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради вже підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні два законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Законопроект № 8487, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні 50 євро для авто на бензинових двигунах з об'ємом до 3 тис. куб. см для автомобілів з великим обсягом двигуна — 100 євро. Для автомобілів на дизельних двигунів до 3,5 тис. куб. см — 75 євро, для авто на більш потужних двигунах — 150 євро.

При цьому розмір акцизу буде дорівнює базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

Як повідомляє кореспондент «112 Україна», водії авто з еврономерами планують перекривати дороги, якщо їх вимоги не будуть виконані — обіцяють перекрити рух не тільки по трасі Київ-Чоп, але в Києва — проспект Перемоги та Кільцеву дорогу.

Схожі новини