Передплата 2024 ВЗ

Трамп і Путін поспілкуються у Парижі «на ногах»: переговори відбудуться під час G20

  • 07.11.2018, 18:29
  • 366

Президент Росії Володимир Путін та його американський колега Дональд Трамп вирішили утриматися від запланованої «повноцінної зустрічі» в Парижі і проведуть двосторонні переговори в Буенос-Айресі під час саміту G20.

Про це заявив помічник президента Р Ф Юрій Ушаков, передає ТСН із посиланням на Reuters.

«Йдеться тільки про нетривалу бесіду (в Парижі) „на ногах“, очевидно, (вона відбудеться) під час робочого ланчу в Єлисейському палаці. Приблизно так», — сказав він.

За словами Ушакова, точна дата зустрічі Путіна і Трампа в Аргентині ще не визначена.

«Ми погоджуємо з американською стороною час і дату цієї зустрічі. Очевидно, має бути також узгодження змістовних компонентів цього майбутнього контакту», — наголосив помічник Путіна.

Окремо Ушаков підтвердив, що переговори в Парижі скасовано на прохання французької сторони.

«…І свою думку щодо цього, свої побоювання французькі партнери активно доводили і до російської, і до американської сторін. І з урахуванням цих міркувань було ухвалено рішення і в Вашингтоні, і в Москві утриматися від проведення повномасштабної зустрічі наших двох президентів і орієнтуватися на організацію такої зустрічі в Буенос-Айресі під час саміту «двадцятки».

Раніше повідомлялося, що Путін і Трамп повинні взяти участь в заходах з нагоди закінчення Першої світової війни, які відбудуться в Парижі 11 листопада. Там і мала відбутися зустріч лідерів держав. Про відповідну домовленість було оголошено радником Трампа з питань нацбезпеки Джоном Болтоном за результатами візиту до Росії у жовтні.

Однак 5 листопада Дональд Трамп заявив, що не знає, чи зустрінеться він з Путіним під час візиту до Парижа цього місяця. Він запевнив, що має намір провести зустріч 30 листопада під час саміту «Великої двадцятки» в Аргентині. Згодом те, що зустріч скасовується, підтвердили й у Кремлі.

Як повідомив «КоммерсантЪ» з посиланням на європейське дипломатичне джерело, запланована зустріч Путіна і Трампа у Парижі була скасована через прохання президента Франції Еммануеля Макрона. Джерело повідомило, що на думку Макрона повноцінний російсько-американський саміт «затьмарить» всі заходи, які були заплановані на честь сторіччя завершення війни.

Схожі новини