Передплата 2024 «Добрий господар»

Луценко подав Порошенку заяву про відставку, — ЗМІ

  • 07.11.2018, 16:51
  • 846

Генпрокурор Юрій Луценко подав президенту Петру Порошенку заяву про відставку.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган.

«Так, сьогодні нещодавно (у середу, — ред.) подав Президенту заяву», — сказала вона.

Натомість в Адміністрації Президента на питання, чи отримував Порошенко цю заяву, сказали, що він полетів з візитом до Фінляндії і перебуватиме там два дні.

Як писав «ВЗ», вчора, 6 листопада, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у вівторок подасть заяву про свою відставку.

Таке рішення він прийняв в зв'язку із критикою правоохоронців щодо справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу зробити це цього тижня», — сказав Луценко.

Генпрокурор заявив, що не може допустити «двовладдя в країні, коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин».

В той же день віце-спікер Верховної Ради і член фракції «Блок Петра порошенка» Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримує відставку.

Згодом спікер Верховної ради Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування питання відставки генпрокурора і за це віддали свої голоси лише 38 нардепів.

У середу в Центрі протидії корупції нагадали Луценку, що першим його заяву на звільнення повинен розглянути президент Петро Порошенко.

Схожі новини