Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прощавай, Росія: NASA планує відмовитись від польотів на російській ракеті «Союз»

  • 07.11.2018, 15:38
  • 755

NASA опублікувало відео, де астронавти готуються до першого пілотованого польоту на комерційному кораблі SpaceX, який може замінити російський «Союз».

Як повідомляє Gazeta.ua, SpaceX може замінити «Союз» і доставити людей на Міжнародну космічну станцію вже в наступному році.

NASA вважається одним з ключових аерокосмічних дослідницьких центрів у світі. Однак, у федеральної адміністрації космонавтики США на даний момент немає власного корабля, який міг би виводити астронавтів у космос.

Єдиним космічним кораблем, який доставляє космонавтів на МКС — «Союз». Однак, останній пілотований запуск Союзу виявився невдалим. Через 119 секунд після старту з космодрому Байконур на ракеті сталося аварійне відключення двигунів. Однією з причин аварії називають те, що бічний блок ракети при пуску пошкодив центральний блок. Російський космонавт Олексій Овчінін і американський астронавт Нік Хейг вдало спустилися на Землю в окремому відсіку з парашутом.

Однак, уряд США вже показали, як астронавти готуються до першого пілотованого польоту на Міжнародну космічну станцію (МКС) на кораблі SpaceX Crew Dragon і в чому його перевага.

Відділення комерційних польотів NASA навіть опублікувало відео, в якому астронавти готуються до першого пілотованого польоту на Міжнародну космічну станцію (МКС) на кораблі SpaceX Crew Dragon. Астронавти Боб Бекенк і Даг Херлі перевіряли системи корабля, який повинен провести тестові запуски вже в квітні 2019-го.

Переваги компанії SpaceX перед «Союзом» є значне здешевлення польотів в космос. На відміну від другого, який запускають у космос на однойменній ракеті-носії, Crew Dragon повинна супроводжувати в космос сучасна багаторазова ракета Falcon 9.

Зараз за одне місце на борту російської ракети американські дослідники змушені платити $ 81 млн, вартість відправлення одного астронавта на Crew Dragon знизиться до $ 58 млн.

Збільшиться і кількість людей на МКС. Раніше Союз здатний доставити максимум трьох космонавтів, як Crew Dragon здатний виводити на орбіту до 7 людей.

Схожі новини