Передплата 2024 «Добрий господар»

У Лондоні арештували дружину азербайджанського банкіра за шопінг на 18 млн євро

  • 07.11.2018, 13:52
  • 845

Магістратський суд у Лондоні заарештував дружину колишнього азербайджанського банкіра Джахангира Гаджиєва Заміру в рамках розслідування джерел її багатства.

Як передає DW, жінці, яка витратила 16 млн фунтів стерлінгів (близько 18 млн євро) в елітному універмазі Лондона Harrods, загрожує екстрадиція.

Повідомляється, що Гаджиєву взяли під варту співробітники Служби столичної поліції після надходження запиту на екстрадицію від азербайджанської влади.

Вестмінстерський магістратський суд у Лондоні ухвалив, що дружина фінансиста може бути звільнена під заставу на певних умовах, включаючи заборону покидати свій будинок у фешенебельному житловому районі Найтсбридж, необхідність щодня відмічатися в поліції і виплату застави в 500 тис. фунтів (572 тис. євро).

У той же час постанова була оскаржена прокуратурою, тому Гаджиєва залишиться під арештом на час розгляду апеляції — до 8 листопада.

Як нагадує видання, раніше британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю вилучило у 55-річної Гаджиєвої ювелірні вироби на суму більш ніж 400 тисяч фунтів. Крім того, співробітники агентства виявили у неї майже 50 найменувань коштовностей, що виставлялися на продаж аукціонним будинком Christie's. Серед вилученого були сапфір Boucheron і рубінове намисто вартістю близько 120 тисяч фунтів.

Жінка стала першим іноземним фігурантом справи у Великій Британії, в межах якої правоохоронні органи вимагають розкрити джерело походження її коштів.

Чоловік Гаджиєвої в 2016 році був заочно засуджений в Азербайджані до 15 років в'язниці за звинуваченням у шахрайстві і розтратах. Джахангир Гаджиєв був головою Національного банку Азербайджану.

Схожі новини