Передплата 2024 «Добра кухня»

Верховна Рада пішла на поступки власникам авто на «євробляхах»

  • 07.11.2018, 12:59
  • 748

Комітет з питань податкової політики запропонував в два рази зменшити податок для автомобілів, які будуть розмитнені в Україні протягом 60 днів після прийняття законів про «єврономери».

Як повідомляє «Київ оперативний», власники авто на євро номерах влаштували сьогодні мітинг під стінами Верховної Ради із вимогою не допустити прийняття закону Южаніної.

Згодом глава профільного комітету, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ніна Южаніна повідомила, що під час обговорення було прийнято рішення простимулювати українців якнайшвидше зайнятися розмитненням автомобілів, повідомляє OBOZREVATEL.

«Перші 60 днів для ставок податку буде використовуватися коефіцієнт 0,5. Це означає, якщо людина дійсно хоче зробити все платежі, то вона матиме можливість заплатити половину ставки. Я не знаю, який можна надати ще варіант, щоб всі були задоволені. На засіданні комітету зрозуміли, це найбільше, що можна було зробити… Третій місяць — коефіцієнт 0,75, а у нас всього період, як пам'ятаємо, 180 днів. Тоді розмитнення буде по тій старій ставці, але без штрафних санкцій», — пояснила Южаніна.

Якщо ж автолюбитель не пройшов процес розмитнення свого авто за 180 днів, то тоді щодо нього будуть застосовані ті штрафи, які прописані в редакції законопроекту.

Нагадаємо, тим, хто привіз в Україну автомобіль на єврономерах і передав його в треті руки, загрожує штраф в розмірі 8,5 тис. грн. Якщо автолюбитель не пройшов реєстрацію вчасно, а запізнився на місяць — штраф 85 тис. грн, більше місяця -170 тис. грн. Причому штрафи доведеться платити і водіям, які сіли за кермо неоформленої машини. Штраф — до 17 тис. грн, або позбавлення прав на рік.

Також нардеп запевнила, профільний комітет регулярно консультується з Кабінетом міністрів, а також податковою службою для запобігання проблем під час розмитнення авто.

«Думаю, всі бажаючі зможуть пройти процес розмитнення. Більш того, ми працюємо з податковою службою та Міністерством фінансів, щоб розмитнення проходило відповідно до побажань, які були висловлені в поправках народних депутатів», — сказала Южаніна, а також додала, що порядок оформлення авто буде розроблений в Кабміні.

Схожі новини