Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія «повністю заблокувала» звільнення заручників, — Геращенко

  • 06.11.2018, 19:15
  • 947

Російська Федерація повністю заблокувала питання звільнення українських заручників.

Про це за результатами засідань у Мінську Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

«На жаль, деструктивна позиція Москви, яка відверто заявила і про проведення „виборів“ в ОРДЛО, і намагається на повну втручатися в виборчу кампанію в Україні, ставлячи на лояльних кандидатів і кандидаток, аби тільки не Порошенко, повністю заблокувала питання звільнення заручників. За Сенцова бореться весь світ — і всьому світу Москва демонструє презирство і недоговороздатність», — заявляє Геращенко.

Вона закликала міжнародну спільноту дати відповідь на таку позицію Росії «не занепокоєнням, а посиленням санкцій».

Геращенко нагадала, що українська сторона ще раз звернулася з вимогою до представників Росії «негайно надати офіційну відповідь» на пропозицію передати їм 23 утримуваних в Україні росіян в обмін утримуваних Кремлем українців.

«Також ми готові помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців-цивільних і військових — які незаконно й роками утримуються на окупованому Донбасі», — додала представниця України.

Вона додала, що українська сторона ще раз звернулася до координатора ОБСЄ Тоні Фріша щодо долі підлітків із Ясинуватої, «яких бойовики обіцяли відпустити до батьків ще два роки тому, натомість і досі тримають в донецькому СІЗО».

Схожі новини