Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція Австрії розслідуватиме напад прокремлівського провокатора Філліпса на посла України

  • 06.11.2018, 17:07
  • 721

Відразу після нападу прокремлівського провокатора Грема Філліпса на посла України в Австрії Олександра Щербу біля будівлі дипустанови у Відні була викликана поліція, яка зафіксувала інцидент та відповідну скаргу.

Про це повідомив сам Олександр Щерба, передає Укрінформ.

«Поліцейські зафіксували мою скаргу та записали свідчення. Які далі будуть дії поліції, то вже інша справа», — сказав дипломат.

За словами Щерби, поліція має знати про такі інциденти. «Людина приходить до іноземного посольства, кричить, що посол від нього ховається, а коли посол виходить, то починає ображати його словесно, а потім і взагалі штовхати. Поліція про це має знати», — зазначив він.

Як повідомлялося, прокремлівський пропагандист Грем Філліпс прийшов у понеділок до будівлі посольство України в Австрії та розпочав зйомку свого чергового провокаційного ролика. Після того як посол Олександр Щерба раптово підійшов до нього поговорити, той спочатку розгубився, а потім почав словесно ображати дипломата, штовхати в груди та провокувати на бійку. Зокрема, пропагандист називав дипломата фашистом.

Раніше кремлівський пропагандист заявив, що створює власний список українських посадовців, які «відкрито підтримують тероризм». Туди він вніс і посла України в Австрії Олександра Щербу.

Грем Філліпс — британець, відомий своїми пропагандистськими сюжетами для російських телеканалів Russia Today і «Звезда», в яких висловлював підтримку бойовикам на Донбасі. Він здійснює різноманітні провокації проти України в інтересах Кремля.

Однією з останніх провокацій Філліпса стала наруга над могилою лідера ОУН Степана Бандери у німецькому Мюнхені 15 жовтня. Він зірвав українські прапори на місці поховання і прикріпив до могильного хреста банер з написом «Тут похований український нацист Степан Бандера».

Схожі новини