Передплата 2024 ВЗ

У Львові запрацювала перша радниця-волонтер, яка готова консультувати навіть через соцмережі

Львів став третім містом в Україні, де почали працювати сімейні радники. Це соціальний проект, який реалізовує Міністерство юстиції України.

Радники безкоштовно допомагають у вирішенні юридичних нюансів сімейних питань, серед яких — виплата аліментів, процедура розлучення, захист від домашнього насильства, батьківські права тощо.

Проект «Сімейні радники» стартував 16 жовтня у Києві. Згодом запустився в Одесі. Першою сімейною радницею у Львові стала співзасновник дитячого клубу спортивного танцю «Соловей» Надія Філінська-Іваньо (на фото). Її офіційно представила заступник міністра юстиції України Іванна Смачило.

Пані Надія не зі слів знає, що таке юридичні нюанси після розлучення. Жінка роками боролася в судах за те, аби батько її дитини платив аліменти. Каже, стала жертвою економічного насильства, але гідно пройшла цей складний шлях… Обіцяє надавати консультації навіть через соцмережі. Звернутися до сімейного радника у Львові можна щовівторка, з 10-ї до 13-ї години, у Центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що на вул. Винниченка, 30.

«Сімейні радники — волонтери, які мають авторитет у соціальних групах, і які можуть оперативно надавати інформацію щодо шляхів вирішення різних проблем у сфері сім’ї, — пояснив на брифінгу начальник Головного управління юстиції у Львівській області Тарас Грень. — Мистецтву спілкуватися з потерпілими від домашнього насильства радники навчаються на тренінгах з розвитку навичок комунікації та роботи з вразливими категоріями осіб, які проводить Координаційний центр з надання правової допомоги, за підтримки фонду „Відродження“. Сімейні радники співпрацюють з юристами, фахівцями державної виконавчої служби Мін'юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції та психологами».

Схожі новини