Передплата 2024 «Добрий господар»

Українка у Малайзії отримала довічне за перевезення наркотиків

  • 05.11.2018, 20:28
  • 1 381

У Малайзії затримана наприкінці грудня 2015 року в аеропорту острова Пенанг за провезення 2,1 кг кокаїну українка Клавдія Лопаткіна була засуджена до довічного ув’язнення.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на видання New Straits Times.

На момент затримання жінці був 21 рік, і вона була вагітна. Лопаткіна стверджувала, що везе в пакетах шоколад, однак правоохоронці нібито вилучили у неї кокаїн.

Суддя, який виносив вирок, зазначив, що в обвинуваченої було достатньо часу, щоб перевірити два пластикових пакети, які вона привезла з Дубая в Куала-Лумпур, а потім у Пенанг.

«Замість цього вона просто заплющила очі і не перевірила вміст сумок, у яких, за її твердженням, був шоколад», — сказав він.

Раніше Клавдія Лопаткіна була звільнена Високим судом, але група звинувачення звернулася до Апеляційного суду, і він наказав відновити справу. Жінка була взята під варту і вже у в'язниці народила доньку. Перший місяць дитина прожила у в'язниці з матір'ю, після чого дівчинку повернули в Україну.

Зокрема їй було висунуте обвинувачення за статтею 39 (B) Закону 1952 року про небезпечні наркотичні засоби, яка передбачає смертну кару через повішення. Однак у Малайзії збираються скасувати вищу міру покарання і замінити її на довічне ув'язнення.

Видання відзначає, що після оголошення вироку Лопаткіна заплакала. Під залом засідань на неї чекав чоловік, дізнавшись про рішення суду, він спробував прорватися до неї, але Лопаткіну повела поліція.

Схожі новини