Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо крайній термін реконструкції наданої в користування Константинополю Андріївської церкви

  • 05.11.2018, 16:30
  • 565

В Адміністрації Президента прогнозують, що реконструкцію наданої в користування Вселенському патріархату Андріївської церкви за потреби можуть прискорити.

Про це сказав радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, повідомляє УНІАН.

«Найголовніше, що прийнятий відповідний закон в Україні щодо передачі в користування, не у власність, а в користування, цієї церкви Вселенському патріархату, і далі, думаю, буде сприяння щодо того, щоб ремонт був завершений у розумні строки», — сказав він.

«2020-й рік — це крайній термін (завершення реконструкції Андріївської церкви, — ред.). Я так розумію, що за потреби, в розумних межах, це буде прискорено», — зауважив Павленко.

Як відомо, 18 жовтня Верховна Рада ухвалила внесений президентом закон «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська» (№ 9208). Закон передбачає передачу Андріївської церкви в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій. Голова В Р Андрій Парубій підписав зазначений закон і направив на підпис президенту.

Схожі новини