Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збройні сили України визнали одними із найвпливовіших у Європі

  • 05.11.2018, 15:34
  • 1 762

Збройні сили України увійшли до десятки лідерів у рейтингу найпотужніших армій Європи.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на Business Insider.

Збройні сили України опинилися на 10-му місці списку найсильніших армій на континенті з оборонним бюджетом на рівні 4,88 мільярдів доларів. При цьому, видання нарахувало в Україні 1,1 мільйона військовослужбовців, 2214 танків, 39 винищувачів (загальна кількість військових літаків — 240) і 25 суден ВМС.

На щабель вище від України опинилася Греція з бюджетом 6,5 мільярдів доларів і 413,5 тисячами солдатів. Хоча танків у балканської країни майже двічі менше, ніж в України. Проте винищувачів значно більше — 189.

Рейтинг порівнює невеликі країни з технічними перевагами і їхніх територіально більших, але дещо відсталих сусідів. Також враховувалася ціла низка факторів, таких як географія, логістичні можливості, природні ресурси, промислові можливості, а також різноманіття озброєння і військових активів, розвиненість країни, кількість живої сили тощо.

НАТО, до якої входять 27 європейських країн, також посилюється тим, що союзники діляться ресурсами і надають військову підтримку один одному. США теж має потужну присутність в Європі. Однак, в рейтингу європейська гілка американської армії не врахована, тому що Америка все ж не європейська країна.

Найсильнішою в Європі видання вказало російську армію. В трійці лідерів також опинилися Франція і Велика Британія, які зайняли друге і третє місця відповідно.

Схожі новини