Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Індонезії оприлюднили розшифровки «чорної скриньки» Boeing 737

  • 05.11.2018, 10:10
  • 817

Літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Lion Air, який зазнав катастрофи в Індонезії, зруйнувався через сильний удар об поверхню Яванского моря, лайнер падав на високій швидкості.

Про це заявив керівник Комітету із забезпечення безпеки на транспорті Соерджанто Таджахоно, посилаючись на дані з виявленого рятувальниками «чорного ящика», повідомляє «Сегодня».

Таджахоно пояснив, що в момент дотику води двигун літака Lion Air обертався дуже швидко, зазначивши, що ці дані також були взяті з «чорного ящика». Всього в розпорядженні фахівців виявилася інформація про 69 льотних годин літака і 1,9 тис. його параметрів.

«Boeing 737 Max 8 розвалився на частини від удару об воду, ніяких слідів, що вказують на розгерметизацію повітряного судна в польоті, не виявлено», — розповів він.

Експерти припускають, що Boeing міг падати на швидкості близько 1 тисяч кілометрів на годину.

При цьому Таджахоно визнав, що всупереч попереднім повідомленням, другий бортовий самописець, який знаходиться в кабіні пілота і записує переговори екіпажа, досі не знайшли.

На даний момент рятувальники визнають, що загинули всі 189 чоловік, які перебували на борту. Також продовжують пошук мовного самописця. Чорний ящик виявився заритим у морському грунті, товщина якого становить не менше метра, тому його складно дістати.

Схожі новини