Передплата 2024 ВЗ

Після смерті Гандзюк справу нападу на неї з кислотою перекваліфікували на «умисне вбивство»

  • 04.11.2018, 17:15
  • 466

Після смерті херсонської активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк кримінальне провадження щодо нападу на неї з кислотою, що сталося наприкінці липня, перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, передає УНН.

«Перекваліфікували на закінчений злочин „умисне вбивство“, скоєне групою осіб з корисливих мотивів з особливою жорстокістю на замовлення», — вказав Тракало.

З його слів, тепер провадження буде розслідуватися за п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ.

Нагадаємо, 4 листопада активісти заявили про смерть облитої наприкінці липня кислотою радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Інформацію про це підтвердили нардеп Олена Сотник та юрист Масі Найєм. Як повідомило джерело у правоохоронних органах, за попередніми даними, причиною смерті став тромб.

Напад на Гандзюк стався 31 липня: жінку облили невідомою речовиною у Херсоні. Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. Гандзюк перенесла 11 операцій. Вона перебувала в реанімації у Києві.

Четверо підозрюваних у нападі на Катерину Гандзюк визнали свою провину. Суд обрав запобіжні заходи п’ятьом підозрюваним у злочині. Водночас іншого підозрюваного, Миколу Новікова, відпустили з-під варти. Органи досудового розслідування припинили кримінальне провадження стосовно нього.

Схожі новини