Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент ФІФА допомагав ПСЖ і Манчестер Сіті уникнути покарань за порушення фінансових правил, — ЗМІ

  • 04.11.2018, 15:15
  • 743

Президент ФІФА Джанні Інфантіно за часів перебування на посаді генерального секретаря УЄФА допоміг Манчестер Сіті і ПСЖ уникнути покарань за порушення правил фінансового фейр-плей.

Про повідомляє Der Spiegel з посиланням на Football Leaks, пише nv.ua.

За інформацією джерела, обидва гранди європейського футболу, якими володіють одні з найбагатших людей Близького Сходу, мали серйозний дефіцит бюджету в 2011—2013 роках, за що повинні були понести покарання аж до виключення з Ліги чемпіонів.

ПСЖ в цей період згідно з контрактом з Міністерством туризму Катару отримував 215 мільйонів євро в рік, але експерти УЄФА оцінили вартість угоди всього в 2,8 мільйона євро.

Манчестер Сіті в період з 2011 до 2013 року мав збитки в розмірі 233 мільйонів євро, що в п'ять разів більше допустимого правилами фінансового фейр-плей ліміту в 45 мільйонів євро.

Інфантіно, за даними джерела, був в курсі всіх цих порушень, але боровся за інтереси клубів, незважаючи на свою посаду. Функціонер кілька разів зустрічався з керівниками ПСЖ і Манчестер Сіті для обговорення конфедінціальних деталей і пропонував компроміси для вирішення питань, чого не мав права робити.

Переговори мали успіх. У травні 2014 року обидва клуби досягли угоди з УЄФА і уникли негативних наслідків за свої порушення.

Примітно, що незабаром після цієї домовленості фінансовий експерт і керівник слідчого комітету фінансового фейр-плей Брайан Куінн, який займався розслідуванням відносно обох клубів незалежно від керівництва УЄФА, покинув свій пост.

Минулого тижня, президент ФІФА Джанні Інфантіно заявив про те, що комп'ютери Міжнародної федерації футболу були атаковані групою хакерів.

Кібератаці піддалися сервери, на яких зберігається листування організації зі ЗМІ.

Схожі новини