Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд в Україні арештував грузина, підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві польки: його готують до екстрадиції до Польщі

  • 04.11.2018, 13:57
  • 1 233

В Україні тимчасово арештували громадянина Грузії, який зґвалтував і вбив у місті Лодзь 28-річну польку.

Про це у суботу, 3 листопада, повідомив речник Окружної прокуратури в місті Лодзь Кшиштоф Копаня. Триває процедура, пов’язана із екстрадицією затриманого до Польщі, повідомляє Польське радіо.

За словами Копані, суд у Києві підтримав клопотання польської прокуратури про тимчасовий арешт громадянина Грузії Мамуки К.

«Згідно з договором про екстрадицію щодо підозрюваного застосовано 40-денний арешт. Нині триває процедура, пов’язана із клопотанням про його екстрадицію. Якщо суд підтримає її, чоловіка перевезуть до Польщі, і як тільки він перетне польський кордон, його арештують та висунуть звинувачення», — відзначив речник.

Нагадаємо, у Києві поліція затримала громадянина Грузії, який перебував у міжнародному розшуку за вбивство жінки на території Польщі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Чиновник повідомив, що 20 жовтня в польському місті Лодзь зникла 28-річна громадянка Польщі, тіло якої знайшли пізніше за містом. Поліція Польщі підозрює в вбивства громадянина Грузії, який після вбивства терміново виїхав в Україну. Польські правоохоронці звернулися до українських колег і попросили встановити, де знаходиться злочинець. Грузина також оголосили в міжнародний розшук.

Аброськін розповів, що 31 жовтня в Києві прибули польські поліцейські і офіцер поліції Грузії. Вже вранці 1 листопада з'ясувалося, що підозрюваний знаходиться в одному з хостелів Києва. Чоловіка затримали, а Аброськін подякував поліцейським трьох країн за плідну співпрацю.

Затриманому громадянину Грузії загрожує довічне позбавлення волі.

Схожі новини