Передплата 2024 ВЗ

У Нацполіції заявили про затримання нових підозрюваних у справі замаху на координатора С14

  • 03.11.2018, 14:58
  • 555

Поліція Київської області затримала п’ятьох підозрюваних у скоєнні вибуху в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура у Борисполі, внаслідок чого постраждав його 61-річний батько.

Серед затриманих — організатор злочину, про це повідомив начальник Г У Національної поліції Київської області Дмитро Ценов, передає «Інтрефакс-Україна».

«Ми задокументували причетність цих людей до замаху на керівника громадської організації С14 Сергія Мазура… Наразі проходить суд з обрання запобіжного заходу», — сказав він, уточнивши, що запобіжний захід наразі обирають трьом учасникам злочину.

За словами Дмитра Ценова, встановлено замовника, отримано докази фінансування цього злочину в сумі 3 тис. дол.

«Мотив замовлення злочину — громадська діяльність С14, а саме — Сергія Мазура. Стосовно замовника, то наразі слідство не може розголошувати дані про нього», — сказав Ценов.

«Загалом на сьогодні затримано п'ятьох осіб: посібників, які підшукували і надавали знаряддя злочину, тобто, боєприпаси, затримано організатора-замовника, а також виконавців цього злочину», — уточнив керівник поліції області.

За його словами, серед затриманих фігурантів є раніше судимі за майнові злочини.

Бориспільський міськрайонний суд вже обрав організатору злочину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці.

Як повідомлялося, в ніч на 10 жовтня 2018 року в м. Борисполі Київської області у вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого 61-річний господар оселі був госпіталізований. На момент вибуху в квартирі також було ще двоє членів сім'ї — дружина і син. У цій квартирі проживає координатор націоналістичної організації С14 Сергій Мазур, якого на момент вибуху не було вдома. Після інциденту він заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.

Пізніше В’ячеслав Аброськін повідомив, що основною версією вибуху в квартирі координатора Сергія Мазура в м. Бориспіль є його громадська діяльність.

Схожі новини