Передплата 2024 «Добра кухня»

Чотири продукти, які допоможуть легше худнути

  • 02.11.2018, 09:15
  • 750

З віком метаболізм сповільнюється і набрати зайві кілограми стає набагато простіше, ніж в було раніше.

Як відомо, чудодійного дієтичного харчування, яке допоможе зробити вашу фігуру ідеальною, не існує. Втім існує ряд продуктів, які приносять відчуття насичення швидше, що дозволяє не відчувати при цьому голод та, звичайно ж, худнути.

Про це пише портал «Живи активно».

Індичка. Крім того, що індичка — відмінне джерело білка, вона ще й стимулює спалювання жирів. Вся справа в тому, що пісне м'ясо дає багато сил, ідеально усуває відчуття голоду і живить організм всіма необхідними поживними речовинами. А за рахунок того, що після обіду або вечері з індичкою, організм ще довго не захоче їсти, прискорюється обмін речовин. Їжте м'ясо індички в запеченому або вареному вигляді. Краще, якщо воно буде без шкірки.

Шоколад. Не дивлячись на те, що багато хто вважає шоколад причиною зайвої ваги, насправді він — дуже корисний продукт. Звичайно, його не варто їсти у великих кількостях, але в якості десерту до кави можна. Мова йде про натуральний чорний шоколад (необов'язково супер чорний). У складі шоколаду є кофеїн і катехін. Ці два компоненти прискорюють обмін речовин і сприяють спалюванню жиру. Тому сміливо їжте шоколад в першій половині дня.

Грейпфрут. Він допомагає спалювати жири, а також позбавляє від целюліту, сприяючи нормалізації обміну речовин. Крім того, грейпфрут багатий на клітковину і вітамін С. Його можна їсти як в чистому вигляді в якості перекусів, так і додавати в салати або до м'яса.

Груші і яблука. Груші і яблука за рахунок вмісту пектину відмінно захистять ваше тіло від жиру. Пектин, зв'язуючись із водою, обмежує кількість жиру, який приймає організм. Тому сміливо їжте ці фрукти в якості перекусів. Варто пам'ятати і про те, що з яблук і груш можна приготувати багато корисних і смачних десертів. Обов'язково включайте ці продукти в щоденний раціон.

Схожі новини