Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Унікальний випадок в Україні: в одеському біопарку народилося жирафеня

  • 02.11.2018, 08:33
  • 734

В одеському біопарку в пари жирафів — Ясі та Василя — народився синочок. Це унікальний випадок не лише для Одеси, а й для всього Півдня України — зазвичай у неволі жирафам дуже важко завагітніти та виносити дитинча

Однак пологи в одеської матері минули дуже легко, повідомляє ТСН.

Арсентій — перший синочок у пари одеських жирафів. Дитинча майже не відходить від матері, п'є молоко та постійно облизується. Доглядальниця розповідає — жирафеня полюбляє гратися та дуже допитливе.

Після пологів молода мати на особливому харчуванні, їй дозволяють і смаколики. Зі своїм первістком знайшов спільну мову і поважний батько, розповідає доглядальниця. Він оберігає сина від сторонніх очей.

Аби молода родина почувалася у безпеці, у вольєрі для батьків та маля навіть вмикають музику. Арсентій інколи намагається навіть підтанцьовувати під неї. А росте жирафеня просто на очах — по два з половиною сантиметри в день!

Попереду зима, тому Арсентія та його батьків триматимуть у теплому вольєрі. А от навесні з першими променями сонця усі троє вийдуть на вулицю. Самиця вже чекає цього дня.

Схожі новини