Передплата 2024 «Добра кухня»

«Спіймали» не того Карася: у списку санкцій Росії сплутали відомого галериста і лідера С14

  • 01.11.2018, 19:40
  • 682

У Росії стався конфуз із санкційним списком. Там наплуталі і внесли у нього замість лідера націоналістичної організації С14 Євгена Васильовича Карася, а його тезку Євгена Валерійовича Карася, який тримає художню галерею в Києві.

«Сьогодні Росія наклала іменні санкції на українських діячів. В списку Іллєнко, Коханівський, Аваков і… ЄВГЕН КАРАСЬ. Але не Васильович, а Валерійович, митець і власник художньої галереї», — написав лідер С14 у Facebook.

Помилку росіян прокоментував і фалерист Карась, який погоджується з націоналістом, що росіяни їх переплутали.

«Потрапив до списку санкцій ворогів Росії в дуже яскравій компанії під № 119 з 322 найнебезпечніших громадян. Ось, що означає мати повного тезку радикала і більш доступні дані», — написав галерист Карась, додавши, що якось вони з лідером С14 навіть зустрічались в ефірі радіопередачі.

«При рідкісному збігу імен він мій повний антипод», — додав Євген Валерійович Карась.

Як повідомляв «ВЗ», глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України. Санкції запровадили проти українських суддів, депутатів, бізнесменів, керівників відомств, зокрема, проти глави МВС України Арсена Авакова. У санкційний список також увійшли колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і колишній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош. Як зазначається, рахунки, цінні папери та майно учасників санкційного списку, що знаходяться в Росії, підлягають блокуванню.