Передплата 2024 ВЗ

«Український Народе! Доля Української Держави в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур…», — Порошенко

  • 01.11.2018, 13:44
  • 883

Президент України Петро Порошенко привітав громадян зі 100-річчям ЗУНР.

«У ніч на 1 листопада 1918 року українські військові частини на чолі з Дмитром Вітовським без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова та повітових міст краю. Ці події стали початком Листопадової національно-демократичної революції в Галичині 1918 року — важливого кроку на шляху до утворення єдиної соборної України, — йдеться у зверненні Президента.

Петро Порошенко нагадав текст відозву УНР від 1 листопада 1918 року.

«Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі. Віднині Ти господар своєї землі, вільний горожанин Української Держави», — йшлося у відозві Української Національної Ради від 1 листопада 1918 року. Зараз, коли здійснилися віковічні мрії українців жити у власній державі, не втратило актуальності ще одне твердження тієї пам’ятної відозви: «Український Народе! Доля Української Держави в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур… відіпреш усі ворожі замахи на Українську Державу», — наголосив Порошенко.

Він додав, що понад чотири роки ми, як і в часи національно-визвольних змагань початку XX століття, зі зброєю в руках відстоюємо свій державний суверенітет і територіальну цілісність від зазіхань країни-агресора — Російської Федерації.

«Свобода і незалежність, здобуті кров’ю і потом мільйонів українців, є священним надбанням кожного громадянина. В ім’я світлої пам’яті наших Героїв маємо боронити і зміцнювати Українську державу. Вітаю всіх із річницею Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Слава Україні!», — йдеться у зверненні.

Схожі новини