Передплата 2024 «Добра кухня»

У ЛКП «Лев» розповіли про майбутні новації

За 3,5 останніх років дві тисячі безпритульних собак та котів завдяки ЛКП «Лев» знайшли нових власників. Незабаром у нашому місті облаштують 75 вигульних майданчиків для собак, а також для них створять сенсорний сад — аби соціалізувати собак з вулиці, які в стані стресу потрапляють на ЛКП «Лев».

Молоденька киця Білка стала двохтисячною чотирилапою, яка отримала нову домівку і нових власників завдяки ЛКП «Лев». Згідно із статистикою, понад 80% відловлених безпритульних тварин прилаштовують у нові родини.

«Загалом львів’яни, згідно з офіційними даними, утримують 41 тисячу господарських собак. Упродовж наступних п’яти років у місті буде облаштовано 75 вигульних майданчиків, один із них — поряд з ЛКП „Лев“. Його метою буде, у тому числі, ще й соціалізація чотирилапих», — розповіла директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак. — Завдяки цій мережі Львів стане ще більш безпечним та комфортним містом.

Молоденька киця Білка стала двохтисячною чотирилапою, яка отримала нову домівку завдяки ЛКП «Лев»
Молоденька киця Білка стала двохтисячною чотирилапою, яка отримала нову домівку завдяки ЛКП «Лев»

Також ЛКП «Лев» хоче створити крематорій для тварин. Щороку у місті помирає близько 2 тисяч тварин, проте питання утилізації їхніх трупів та захоронення залишається відкритим. ЛКП «Лев» знайшло рішення, згідно з якими ще до кінця цього року підприємство придбає сучасне обладнання, яке відповідатиме європейським нормам екологічності — піч-крематор для утилізації трупів тварин. На придбання цього устаткування із природоохоронного фонду міста виділили 1 млн. грн. Ця установка запрацює з початку 2019 року.

Зараз львів’яни здають померлих тварин в ЛКП, яке потім завозить їх на «Укрветсанзавод» у Жовкву. Але деякі господарі захоронюють своїх улюбленців у лісопосадках, парках на території Львова.

«Купівля крематора допоможе забезпечити санітарно-епідеміологічний стан у місті на належному рівні та надавати комфортний сервіс мешканцям, що втратили домашнього улюбленця», — каже Оксана Кошак.

Також у Львові планують зробити сенсорний сад — це унікальне для України поняття.

«Це місце, де собаки отримують не лише фізичне навантаження, але й можливість працювати над своїми фобіями, страхами, отримувати інтелектуальні завдання. Тобто це спеціально облаштована зона, де є і різні для тактильних відчуттів поверхні, і різні рослини, у тому числі — лікарські. Там буде простіше адаптувати та соціалізувати собак з вулиці, які в стані стресу потрапляють на ЛКП «Лев», — розповіла координаторка ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень