Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові стартує міжнародний вернісаж живопису і кераміки «Осінній Салон «Високий Замок»

У вівторок, 6 листопада, стартує ХХІІ Міжнародний осінній салон «Високий Замок».

Мета щорічної виставки-конкурсу — популяризація сучасного українського мистецтва. Під час проведення виставки львів’яни і гості міста мають можливість ознайомитися з творчим доробком українських і закордонних професійних митців.

Осінній Салон, інформаційним партнером якого є газета «Високий Замок», відкриється у місті Лева уже 22-й раз.

«Цьогорічна виставка живопису і кераміки, яку ми відкриємо 6 листопада, більш модерніша. До участі в Осінньому салоні з кожним роком долучається все більше молоді, яка працює сучасніше. Наші ветерани також дають „гастролі“ і виставляють свої роботи. Мене тішить, що на конкурс подали свої твори митці з Києва, Одеси, Чернігова, інших міст України. Тобто географія з кожним роком розширюється», — розповів журналіст «ВЗ» голова журі Осіннього Салону, художник Орест Скоп.

Як і у попередні роки, ХХІІ Міжнародний осінній салон «Високий Замок» охопить усі три поверхи Львівського Палацу мистецтв. На вернісажі буде виставлено близько 150 творів живопису. На третьому поверсі буде представлено живопис і кераміку. Другий поверх Палацу мистецтв буде присвячений 125 річчю від дня народження видатного українського художника Григорія Смольського.

Традиційно буде представлено і український плакат у Львові. Участь бере Українська академія друкарства. А ще виставка графіки і обласна дитяча виставка. За словами Ореста Скопа, Осінній Салон «Високий Замок» набирає широкого формату — від дітей до фахових зрілих митців. Тобто усі вікові категорії задіяні у цьогорічному Осінньому Салоні.