Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, як вбивали журналіста Хашоггі

  • 31.10.2018, 20:31
  • 754

Журналіста Джамала Хашоггі задушили одразу після того, як він зайшов до будівлі консульства Саудівської Аравії у Стамбулі, а потім його тіло розчленували.

Про це повідомляє Стамбульська головна прокуратура, передає «Еспресо» із посиланням на «Daily Sabah».

Відповідну заяву було зроблено після завершення розслідування саудівським прокурором Сауд аль-Моджебом.

Розмова прокурора Туреччини із прокурором Саудівської Аравії не принесла конкретних результатів, адже саудівський прокурор не передав турецькій стороні жодних результатів, включаючи показання 18 свідків. Аль-Моджеб також шукав телефон Хашоггі, який він передав своїй турецькій нареченій перед тим, як увійти до консульства.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Саудівську Аравію розкрити «всю правду» про вбивство.

«Це наш обов'язок. Це розслідування має бути завершене якомога швидше», — сказав Чавушоглу, наголосивши, що весь світ чекає на результати.

Нагадаємо, про зникнення 59-річного саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, який проживав у США, стало відомо 3 жовтня — наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі оформити документи для шлюбу зі своєю нареченою.

Турецька поліція заявила, що у будівлі консульства журналіста вбили. Правоохоронці шукали тіло Хашоггі в лісі Белград біля Стамбула та на околицях міста Ялова за 90 км на південь від Стамбула.

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста у своєму консульстві, але заявила, що не знає, де тіло. Через убивство саудівського журналіста Хашоггі заарештували 18 підозрюваних. У розслідуванні візьме участь ЦРУ.

Видання Reuters із посиланням на джерела, близькі до саудівської розвідки та королівського двору, повідомило, що вбити Хашоггі наказав радник кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана Сауд аль-Кахтані.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство Хашоггі спланували заздалегідь. Саудівська Аравія визнала, що вбивство було спланованим.

Схожі новини