Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Томос для України: Митрополита УПЦ М П Онуфрія не пустять на Об’єднавчий собор

  • 31.10.2018, 18:14
  • 700

Митрополит УПЦ М П Онуфрій, який виступає проти автокефалії для української церки, не братиме участі у Соборі.

Як написав у Facebook єпископ УПЦ К П Євстратій Зоря, участь в Об'єднавчому соборі щодо створення Єдиної української церкви братимуть лише ті архієреї, котрі виступали за надання Томосу для України.

Євстратій Зоря також відзначив в інтерв'ю «Главкому», що в архієреїв Московського патріархату немає підстав приходити на Собор, якщо вони проти автокефалії.

«Уявімо собі, митрополит Онуфрій чи митрополит Антоній, які проти автокефалії і про це заявляють, таки прийдуть на Собор. Вони скажуть, що хочуть взяти участь. Вони ж архієреї? Саме так. З України? Так. Значить, скажуть вони, ми — члени Собору і ми проти об’єднання, проти автокефалії. Вони не самі прийдуть, а приведуть 90 архієреїв Московського патріархату», — сказав єпископ.

Саме тому у Соборі беруть участь ті архієреї, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням надати Томос про автокефалію, а не всі, які є православними і розміщуються на території України.

«Участь у зібранні братимуть ті, хто звернувся до Вселенського патріарха, а також представники від Вселенського патріарха», — резюмував єпископ.

Схожі новини