Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ілон Маск пішов з посади голови ради директорів Tesla

Підприємець змушений був покинути крісло голови ради директорів компанії Tesla через судовий позов, який подала проти нього Комісія з цінних паперів та фондового ринку Сполучених Штатів Америки

Ілон Маск залишив посаду голови ради директорів компанії Tesla. Про це повідомляє «Еспресо» із посиланням на Reuters.

Комісія з цінних паперів та фондового ринку звинуватила засновника Tesla у шахрайстві. Такого висновку чиновники дійшли через заяви Маска про намір зробити компанію приватною. Комісія вважає, що такі дії призвели до збоїв на біржі та зашкодили інвесторам.

Маску заборонено три роки займати посаду голови ради директорів Tesla. Крім того, він повинен сплатити штраф в 40 млн дол. З власних рахунків Маск заплатить 20 млн дол, ще 20 млн дол. надійдуть з бюджету компанії.

Раніше видання Bloomberg інформувало, що засновник Tesla і директор космічної корпорації SpaceX Ілон Маск погодився сплатити штраф в розмірі 20 млн дол. і піти з посади голови ради директорів автомобільної компанії.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів і бірж США подала до суду на Ілона Маска. Її претензії пов’язані з твітами бізнесмена, де він писав, що планує викупити акції Tesla по 420 дол. і вже знайшов інвестора. У SEC вважають, що у нього не було підстав робити подібні заяви.

Схожі новини