Передплата 2024 «Добра кухня»

Російський авіаносець Адмірал Кузнєцов отримав пошкодження після затоплення плавучого доку, — ЗМІ

  • 30.10.2018, 12:12
  • 852

Російський важкий авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов дістав пошкодження внаслідок інциденту з плавучим доком.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело.

«За попередніми даними, на палубу корабля впав кран. Впродовж дня фахівці оцінять, яких завдано збитків», — сказав співрозмовник агентства.

За його словами, також фахівці оцінюють можливість підйому затонулого плавучого доку.

За інформацією ТАСС в Об'єднаній суднобудівній корпорації заявили, що авіаносець Адмірал Кузнєцов в результаті інциденту з доком не отримав пошкоджень, які можуть затягнути планові ремонтні роботи. «Обсяги збитків ми зараз оцінюємо. На палубу впав кран, з висоти приблизно 15 м, зрозуміло, що там є і пошкодження корпусу, і пошкодження палуби, але на щастя, це сталося на тих ділянках, які не пов'язані з експлуатацією якогось „життєво важливого“ обладнання крейсера», — заявив агентству глава Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Рахманов.

Повідомляється також, що внаслідок затоплення плавучого дока ПД-50 при виході авіаносця Адмірал Кузнєцов зник старший механік зміни. Про це заявив голова комітету із забезпечення безпеки населення Мурманської області Володимир Гусєв, передає ТАСС.

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом затоплення плавдоку. Справу порушили за частиною 2 статті 216 КК РФ (порушення правил безпеки під час ведення інших робіт, що призвело до смерті людини з необережності). За попередньою інформацією, док затонув в результаті порушення правил технічної експлуатації суднопіднімальних споруд.

Нагадаємо, в ніч на 30 жовтня в Мурманську затонув плавучий док під час виходу з нього важкого авіаносного крейсера Адмірал Кузнєцов. В результаті події постраждали четверо працівників.

За даними місцевих ЗМІ, під час інциденту впали два баштові крани. Причиною затоплення плавдоку стали перебої в електропостачанні.

Авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов — найбільший корабель Військово-морського флоту Росії. Крейсер «прославився» після участі у військовій операції в Сирії в кінці 2016 року — початку 2017 року. За період перебування біля берегів Сирії авіаносний крейсер втратив через технічні причини два винищувачі.

За даними ЗМІ, пізніше всі літаки з борта авіаносця були перекинуті на сушу через нездатність злетіти з палуби корабля.

Схожі новини