Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині п’яний чоловік побив бригаду «швидкої», що приїхала до його матері

  • 29.10.2018, 19:58
  • 612

У місті Чорноморськ, що в Одеській області, чоловік напав на бригаду «швидкої допомоги». Внаслідок цього постраждалі потрапили до лікарні.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

«Вчора близько 3-ї ночі у Чорноморську в Одеській області стався напад на бригаду екстреної медичної допомоги. На медиків напав чоловік, до матері якого викликали „швидку“. Фельдшер бригади отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та численні забої, водій — забої та садна голови», — написала Супрун.

Постраждалих госпіталізували. Наразі вони проходять додаткові обстеження. Нападника затримали. Як повідомила Супрун, з’ясувалося, що під час нападу він перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

За її інформацією, випадки, коли нападають на лікарів екстреної медичної допомоги, непоодинокі по всій країні.

«Упродовж 2013 -2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків, троє із яких померли», — розповідає керівниця міністерства.

Вона зазначила, що після погроз та легких тілесних ушкоджень працівники «швидкої» зазвичай не звертаються до правоохоронних органів, пояснюючи це відсутністю часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав тощо.

«До того ж, почастішали випадки, коли працівники служби екстреної медичної допомоги отримують відмову у супроводі поліції або ж в оперативному виїзді на такі виклики», — наголошує Супрун.

За її словами, МОЗ збирається посилити захист медиків, зокрема запровадити супровід медичного працівника представниками поліції, а крім того, встановити кримінальну відповідальність за погрози та посягання на життя медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків.

«Наразі у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 6311 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпечних умов надання медичної допомоги“, який включено до порядку денного», — додала Супрун.

Схожі новини