Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кремлі погрожують побудувати «оборонні ешелони» у разі вступу України до НАТО

  • 29.10.2018, 16:58
  • 818

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що вступ України і Грузії до НАТО можливий і це стане колосальною економічною проблемою для Росії.

Про це заявив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Р Ф Андрій Келін, повідомляє УНІАН. Зокрема, він заявив, що першою хвилею розширення НАТО було сформульовано ключові принципи і вимоги для нових членів і серед них є пункт про необхідність врегулювати територіальні спори і конфлікти.

«У нинішній ситуації ні та ні інша країна (Україна і Грузія — ред) ніяк не відповідають цим принципам, але ставлення до цих принципів змінюється. Ми це бачимо на прикладі останніх розширень, особливо в Чорногорії. Більше робиться на догоду політичній доцільності західних країн», — сказав Келін.

«До цих принципів почали підходити дуже гнучко. Що буде, якщо Україна і Грузія вступлять до НАТО? Для нас це буде колосальною військовою та економічною проблемою», — наголосив він. За його словами, російській стороні доведеться «вибудовувати оборонний пояс поблизу нашої третьої столиці — Сочі», що потребуватиме витрат «колосальних ресурсів, аби запобігти можливим діям з боку ймовірного супротивника».

При такому сценарії Росія буде змушена «вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони», додав він. «У нас протяжність українського кордону колосальна — він абсолютно не обладнаний і нам доведеться вибудовувати там оборонні ешелони… щодо України», — сказав Келін.

За його словами, зараз ситуація «не диктує, що це може статися найближчим часом, але якщо відносини буде запущено і якщо наші західні, вже партнерами не назвеш, підуть шляхом нагнітання подальшої конфронтації — це може статися і нам доведеться до цього дуже серйозно готуватися», — наголосив російський дипломат.

Схожі новини