Передплата 2024 «Добра кухня»

Хмельницький більш демократичний, ніж Львів?

Український незалежний центр політичних досліджень склав рейтинг демократичних українських міст (тобто тих, де громаду активно залучають до ухвалення важливих рішень).

На першому місці Чернівці, на другому — Київ, на третьому — Хмельницький, на четвертому Львів. П’ятірку демократичних міст замикає Краматорськ (Донецька область). Рейтинг складено на основі аналізу рішень місцевих рад, а також процедури, яка регулює доступ мешканців 24 обласних центрів до управління своїми містами (аналізували з травня по серпень 2018 року).

Найгірші показники демократичності і прозорості виявили у Харкові та Житомирі. Задніх пасуть також Дніпро, Сєвєродонецьк, Кропивницький, Херсон, Полтава, Рівне, Тернопіль…

Порівняно з результатами аналогічного торішнього дослідження, Львів піднявся у рейтингу одразу на 14 позицій. Автори дослідження кажуть, це завдяки тому, що Статут Львова ухвалювали за участі львів’ян, проводили громадські слухання та експертні обговорення. Також у Львові працюють електронні петиції, удосконалено роботу громадських слухань, запроваджено так званий громадський бюджет.

Схожі новини