Передплата 2024 ВЗ

Вулиці Варшави заполонила принизлива реклама з українками

  • 29.10.2018, 09:28
  • 2 977

На вулицях Варшави з’явилася реклама, на якій зображені трудові мігрантки з України.

Про це повідомляє видання «Рoliteka».

«Українка — так найчастіше називається трудова мігрантки в Польщі. Леся Українка — псевдонім видатної поетеси, письменниці, перекладачки, яка на початку ХХ століття займалася популяризацією феміністичних та соціалістичних поглядів. Сьогодні ця складова її творчості маргіналізована — зате Леся Українка вважається іконою української культури, а її портрет прикрашає 200-гривневу купюру», — зазначила автор плакатів Оксана Брюховецька.

Також, з її слів, статус українок у Польщі має стати предметом дискусії. При цьому користувачі мережі вважають, що подібна реклама є приниженням образу українських заробітчанок.

«Це огидно. А скільки полячок, які драять туалети в Англії, Німеччині, США?», «А яка мета? Закріпити у поляків стереотипи про українців?», «яке воно противне», — пишуть вони.

Зауважимо, що чимало українських заробітчан у Польщі заробляє 19 тисяч гривень на місяць. Про це свідчать дані компанії Personnel Service.

Втім, майже половину заробітку в Польщі трудові мігранти з України витрачають на оренду житла, комуналку, одяг, проїзд та харчування. Все це за кордоном обходиться значно дорожче, ніж в Україні.

На сьогоднішній день, за різними оцінками, в Польщі працює до двох мільйонів наших співвітчизників.

Схожі новини