Передплата 2024 ВЗ

Скандал навколо українського призера «Ігор нескорених»: оприлюднено медичні документи Бєлобокова

  • 28.10.2018, 19:34
  • 1 616

Травма або поранення під час виконання службових обовʼязків у зоні бойових дій — необхідна умова участі в «Іграх нескорених».

Навколо золотого призера «Ігор нескорених» Олександр Бєлобокова розгорівся скандал — його звинуватили у тому, що він не є ветераном війни, а отримав травму в побуті. Саме так стверджують знайомий з ним тренер з пауерліфтингу Олександр Лашин та ветеран Єгор Терехов, який досліджував історію Бєлобокова, пише theБабель.

Історію хвороби золотого призера «Ігор нескорених» Олександра Бєлобокова опублікували в інтернеті.

Згідно з даними зі сторінок медичної карти та копії виписки, чоловік надійшов до лікарні з діагнозом «неповна ампутація лівого передпліччя», яку отримав «у побуті».

«За словами хворого, травма в побуті. Обидві кисті травмував гвинтами катера», — вказано у документі.

Як з’ясували журналісти, 25 травня 2014 року о 16:50 Бєлобокова на попутному транспорті доправили до Міської лікарні № 9 в Маріуполі, де його оперував ортопед-травматолог Олександр Савич. Майже через місяць, 21 червня, чоловіка виписали з лікарні у «задовільному стані».

Своєю чергою ані лікар Маріупольської міської лікарні № 9 Олександр Савич, ані Олександр Бєлобоков не прокоментували виданню інформацію, яка вказана в документах.

Тим часом обвинувачення на адресу Бєлобокова спростовують Міністерство оборони, оргкомітет збірної, командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт і маріупольський волонтер Марія Подибайло.

Схожі новини