Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кожен третій українець у Польщі отримав мандат на місцевих виборах

  • 28.10.2018, 16:59
  • 659

Понад 90 українців виступали кандидатами на виборах у місцеві органи влади у Польщі, з яких 33 пройшли в ради, комуни і навіть регіональні збори. Тобто, мандат отримав кожен третій українець отримав мандат.

Як повідомляє польське видання NCZAS.com, у виборах взяли участь 92 українця. Кандидати від різних комітетів у всі рівні місцевого самоврядування: комуни, зборів та рад. Вони також подали заявку на посади мерів. Двоє з 33 українців, які отримали мандат, будуть боротися за свою посаду у другому раунді виборів через тиждень.

Два українці увійшли в список Громадянської коаліції у Вармінсько-Мазурській обласній раді. Одним з них є Мирон Сич. Він отримав 19,7 тис. голосів.

Кількість українців в органах влади може ще змінитись. В Бяли-Борі Іван Боднар буде боротися за місце мера. У місті Свеце у Вармінсько-Мазурському воєводстві Славомір Ковальчук боротиметься за пост глави комуни.

У Вармінсько-Мазурському воєводстві українці спільно виграли 17 місць. У Поморському воєводстві представник української меншини став радником Штумського повіту. Українець отримав мандат радника комуни в Мазовії. У Подляському двоє стали міськими радниками Бяли Подляска, а одна українка зайняла місце в раді Бєльсько-Підляського повіту. Ще один українець став радником в комуні. У Підкарпатті два українці стали радниками комун, а в Малопольскому — два радника повіту. У Нижній Сілезії українці зайняли два місця — одне в раді комуни і одне в раді Повіа.

Схожі новини