Передплата 2024 «Добрий господар»

Католицькі священики заявляють про небезпеку Геловіна

  • 28.10.2018, 11:18
  • 528

Католицька церква попереджає про небезпеку святкування Геловіна, особливо для дітей.

Ніч Геловіна — це «не тільки жарт», заявив президент Міжнародної асоціації екзорцистів священик Франческо Бамонт, вказуючи на ризики, яким піддаються діти: на деяких веб-сайтах для неповнолітніх є посилання, що ведуть безпосередньо на окультні сайти, пише Католицький оглядач.

«Соціальні планувальники зла, — зазначає Бамонт, — знають, що діти, привчені з перших років життя до мови і образів окультизму, ставши дорослими, ризикують долучитися до окультизму як такого, який для нових поколінь може стати альтернативою християнства».

Своєю чергоюсвященик Альдо Буонаюті, координатор Служби боротьби з сектами, пояснив в інтерв'ю Радіо Ватикану:

«31 жовтня — це переддень свята Всіх Святих. Навіть слово „Геловін“ не варто було використовувати, оскільки воно, на жаль, зв'язується з іншим сучасним явищем, з новоліттям сатаністів і звеличування окультного світу разом з усіма його замогильними жахами. Ми, християни, відзначаємо свято Всіх Святих, тобто людей, що жили по-справжньому, а не привидів, зомбі, вампірів і чудовиськ: ми святкуємо героїв, які віддали своє життя і залишилися в історії християнства завдяки своїй здатності змінювати історичні події в напрямку добра».

Священик зазначає, що Геловін містить у собі суміш різних моментів, які не можуть не засуджуватися християнами, починаючи з його комерціалізації. До речі, Папа Сикст IV в 1480 році заснував торжество всіх Святих, щоб протидіяти забобонам, поширеним серед селян: перед настанням зими вони молилися до якихось духів пітьми. Селяни, скотарі слідували обряду друїдів, які ходили по хатах і питали: «Жертва або прокляття?».

«Що („Жертва або прокляття?“, — ред.) сьогодні перетворилося в „Солодощі або витівки“. І це питання означало наступне: „Принеси жертву, щоб князь Самайн, той, кому бог сонце повинен поступитися місцем, захистив твою сім'ю, урожай і худобу“. Іншими словами — „Хочеш ти догодити князю темряви, званому Самайн, або віддаєш перевагу прокляттю для твого будинку і для твоєї роботи?“. Поступово, з присутністю ірландців у США, Хеллоуїн перетворився в переважно комерційне свято для дітей. Але не слід забувати, що сатаністи святкують його як новоліття, присвячуючи місяць жовтень пошуку нових адептів», — говорить Буонаюті.

Екзорцисти переконані, що навіть участь в Геловін задля «розваги» може привести людину до світу окультизму.

«Але не треба впадати в крайнощі, — додає Буонаюті. — Небезпечно вбачати диявола всюди, де тільки можна. Однак, так само небезпечно і протилежне, тобто применшувати, перетворювати в банальність і недооцінювати те, що може відкрити двері в досить небезпечний світ».

Він зауважив, що часто за «дитячими» розвагами стоять дорослі, що свідомо залучають дітей до окультизму.

Схожі новини