Передплата 2024 ВЗ

Стрілянина у синагозі Піттсбурга: нападнику загрожує смертна кара

  • 28.10.2018, 09:35
  • 485

Згідно із останніми даними, жертвами 46-річного Роберта Бауера стали 11 людей, ще шестеро отримали поранення, стан двох осіб оцінюється як критичний.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на CBS News.

Підозрюваному в збройному нападі на синагогу в Піттсбурзі (штат Пенсильванія) прокуратура США висунула звинувачення за 29 пунктами, у тому числі за 11 епізодами використання вогнепальної зброї для скоєння вбивства та злочинах на ґрунті нетерпимості.

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що для «піттсбурзького стрільця» вимагатимуть смертної кари.

Як писав «ВЗ», 46-річний Роберт Бауер, озброєний штурмовою гвинтівкою AR-15 і трьома пістолетами, в суботу вранці увірвався до синагоги з вигуками «Всі євреї повинні померти». У той час там перебувало майже 100 парафіян.

За останніми даними, як повідомляє Reuters, 11 людей загинули, ще шестеро отримали поранення, серед них четверо поліцейських (спочатку повідомляли про 12 поранених). Їм надають допомогу в Медичному центрі Університету Піттсбурга. За даними медиків, двоє поранених перебувають у критичному стані.

У перестрілці з поліцією Роберт Бауер був поранений. Після 20 хвилин протистояння він здався. Його поранення не становить небезпеки для життя. Про «піттсбургського стрільця» відомо, що він публікував у соцмережах антисемітські матеріали і захоплювався теоріями змов. Всю зброю, яку приніс з собою до синагоги, він придбав легально.

У зв'язку з трагедією президент США Дональд Трамп розпорядився приспустити прапори над Білим домом та іншими американськими урядовими будівлями до заходу сонця 31 жовтня. Він пообіцяв відвідати Піттсбург у найближчі дні.

Дочка президента США Іванка Трамп, яка перебуває у шлюбі з юдеєм Джаредом Кушнером, назвала стрільця «божевільним фанатиком». Тим часом найкривавішу атаку на єврейську громаду в історії США засудила світова спільнота.

Схожі новини