Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо продукти, які небезпечно розігрівати після приготування

  • 27.10.2018, 16:49
  • 600

Лікарі стверджують, що приготована і повторно розігріта їжа втрачає багато своїх корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу.

Під час підігрівання у стравах можуть утворюватися шкідливі для організму речовини, здатні завдати шкоди не тільки органам травлення, пише healthystyle.

Фахівці не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці — особливо приготовлену з буряка, м'яса, грибів, курячих яєць і картоплі. Буряк повністю втрачає свої вітаміни при подальшому нагріванні. М'ясо при додатковій термічній обробці втрачає значну кількість своїх смакових якостей. Але головне — при цьому відбувається розщеплення легкозасвоюваних білків.

Так як м'ясо відноситься до продукту, який довго і важко перетравлюється, то з втратою цінних білків воно перетворюється в небезпечну для органів травлення їжу. Як і м'ясо, гриби містять в своєму складі білки. Значить, повторна термічна обробка перетворює їх у шкідливий для здоров'я людини продукт.

Не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований раніше омлет. Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них, залишаться в мізерній кількості, зате в страві з'являться дуже шкідливі для здоров'я токсини і канцерогенні речовини.

Страви з картоплі стають шкідливими при неодноразовому підігріві. Причина такого явища — в крохмалі, яким багатий картопля. При підігріві крохмаль розпадається під впливом високих температур.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень