Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волкер прокоментував ініціативу Європарламенту призначити спецпредставника по Донбасу

  • 27.10.2018, 14:37
  • 484

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер готовий спільно працювати зі спеціальним представником Європейського Союзу з питань Донбасу і Криму.

Про це він сказав у відповідь на ініціативу про відповідне призначення в Європейському парламенті, повідомляє «Сегодня».

«Я вважаю, що це чудова ідея. Я зустрічався з членами Європарламенту близько двох тижнів тому. І я закликав їх продовжувати тримати Донбас і Крим у фокусі їхньої уваги», — розповів він.

Волкер також зазначив, що не можна забувати про війну на Донбасі, тому що «люди все ще гинуть».

«Нам не можна допустити, щоб все це зникло з суспільної свідомості. Дуже важливо, що ми зосередили нашу увагу на цих проблемах», — зазначив спецпредставник США по Україні.

25 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію по Азову проти РФ, в якій закликав ЄС призначити спецпредставника у справах Криму і Донбасу.

Депутати Європарламенту вважають, що «якщо такий представник буде від ЄС, це говоритиме про те, що Євросоюз не має наміру не тільки стратегічно і в довгостроковій перспективі визнавати анексію Криму, а й на прикладному рівні, і на рівні виникнення конкретних проблем, буде на це реагувати».