Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прихильники легалізації марихуани вийшли у Києві на «Конопляний марш свободи»

  • 27.10.2018, 13:58
  • 578

У центрі Києва біля будівлі Кабінету міністрів сьогодні опівдні почався «Конопляний марш свободи».

Як повідомляє «Сегодня», кілька сотень людей збиралися на Грушевського, а потім пішли маршем до МОЗ. Основна вимога учасників акції — це медична легалізація марихуани, а також узаконення досліджень щодо практичного застосування марихуани в медичних цілях.

Учасники акції розгорнули плакати з вимогами так, щоб їх написи було видно не тільки з вікон Кабміну, але і водіям і пасажирам машин та автобусів, що проїжджають повз. Мітингувальники вимагають прискорити реалізацію Стратегії державної політики щодо наркотиків, зокрема про легалізацію марихуани в медичних цілях.

Крім того, учасники маршу вимагають скасувати кримінальну відповідальність за вживання марихуани і збільшення законно допустимого обсягу її зберігання для особистого використання.

Ще одна з вимог організаторів і учасників акції — повна рeорганізація органів по контролю і боротьбі з наркотиками, в першу чергу підрозділів протидії наркозлочинності Нацполіціі під громадським контролем і з пріоритетами, визначеними Державною стратегією щодо наркотиків.

Охорону правопорядку на місці акції забезпечують близько 50 поліцейських. Але жодних передумов на порушення громадського порядку немає. Серед поліцейських є співробітники поліції діалогу.

Схожі новини