Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині колишній мер-хабарник сів на 9 років

  • 27.10.2018, 13:13
  • 615

Екс-мера міста Миколаєва Львівської області засудили до 9 років тюрми за хабар.

Відповідне рішення виніс Сихівський райсуд Львова у п'ятницю, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура повідомляє, що кримінальне правопорушення чоловік скоїв, перебуваючи на посаді мера.

Крім того, покарання за ч.5 ст. 368 К К України та ч.5 ст. 27, ч.5 ст. 368 К К України отримали двоє спільників мера — працівники цього ж органу місцевого самоврядування.

«Встановлено, що вказані особи у період квітня-червня 2013 одержали 1 млн грн та 5 тис доларів США неправомірної вигоди від особи, яка хотіла отримати земельну ділянку на території міста Миколаєва (для будівництва заводу)», — повідомили в прокуратурі.

Посадовці обіцяли здійснити підготовку, лобіювання, прийняття та підписання відповідних рішень Миколаївської міської ради, організацію перемоги під час проведення аукціону та купівлю даної земельної ділянки за заниженою вартістю, а також забезпечити прийняття міськрадою рішення про тимчасове зниження з 10% до 5% розміру інвестиційного зобов'язання.

«Відтак, вироком Сихівського районного суду м. Львова сьогодні, 26 жовтня, мера засуджено до 9 років ув’язнення з позбавленням 8 рангу посадової особи місцевого самоврядування та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах місцевого самоврядування на 2 роки, та з конфіскацією належного йому майна», — повідомили в прокуратурі.

Одному із співучасників суд призначив покарання у вигляді 8 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю в органах місцевого самоврядування на 2 роки та з конфіскацією майна, а іншому — 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю в органах місцевого самоврядування на 2 роки та з конфіскацією належного йому майна.

Схожі новини