Передплата 2024 «Добрий господар»

Цієї ночі Україна перейде на зимовий час: як пережити

  • 27.10.2018, 10:47
  • 472

В останню неділю жовтня 2018 року в Україні традиційно відбудеться перехід на зимовий час. У ніч з 27 на 28 жовтня, о 4:00 стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Проте восени, коли люди і так страждають від нестачі вітамінів і перебудовуються на холод, переведення годинників може негативно вплинути на організм, пише УНІАН.

Особливо це стосується людей, у яких є хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії. За словами вчених, на адаптацію організму до переходу на зимовий час потрібен, як мінімум, тиждень.

Як пережити перехід на зимовий час

Якщо ви схильні до депресії, постарайтеся максимально скоротити кількість стресових ситуацій в житті в цей період. Дайте організму відпочити, не перевантажуйте себе справами. Постарайтеся уникати фізичних і емоційних навантажень. Ц

е гарний час, щоб влаштувати розвантаження організму. Уникайте жирного, солодкого і алкоголю. Їжте побільше овочів і фруктів, багатих вітаміном С. Він зміцнить імунну систему і захистить від нервової перевтоми.

За тиждень до переведення годинників на зимовий час щодня лягайте спати на 15 хв. раніше, ніж зазвичай — це допоможе швидше адаптуватися. Більше часу в цей період варто проводити на свіжому повітрі — хоча б півгодини прогулянки в день.

Мінімум за годину до сну рекомендується відмовитися від використання гаджетів. Також у цей період рекомендується уникати денного сну і не пити каву у другій половині дня.

Схожі новини