Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко запросив білоруських інвесторів до України

  • 26.10.2018, 20:29
  • 556

Президент України Петро Порошенко під час запросив білоруських інвесторів взяти участь у приватизації в Україні.

Відповідну заяву він зробив під час Першого форуму регіонів у Гомелі в рамках робочого візиту до Білорусі, повідомляє Адміністрація Президента.

«Зараз Україна є країною можливостей для іноземних інвесторів та компаній. Дослідження, проведене виданням „Інституційний інвестор“ показувало, що у 2018 році Україна буде першою країною у світі серед ринків, що розвиваються, для інвесторів», — зазначив Президент Петро Порошенко.

Він наголосив, що в Україні забезпечується економічне зростання. Він навів цифри щодо зростання ВВП — за підсумками трьох кварталів воно склало 3,8%. За його словами, зростає платоспроможний попит; зростають можливості внутрішнього ринку; надійно тримається національна валюта; обмежений бюджетний дефіцит; стабільна банківська система; стабільне податкове законодавство; інфляція не змінилася і складає менше 9%; капітальні інвестиції за півроку зросли на 26,5%.

«Крім того, проведена за моєю ініціативою судова реформа надійно захищає інвестора. Інвестор твердо може захистити свої права у суді. Проведено реформу поліції, проведено реформу децентралізації, проведено реформу дерегуляції. Значним чином покращився інвестиційний клімат», — розповів Петро Порошенко.

Президент нагадав про прийняті закони «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», «Про акціонерні товариства». «Закон „Про валюту і валютні операції“, який повністю лібералізує цей ринок — хочеш конвертуй валюту, хочеш виводь закордон. Зняті обмеження, які були ще введені на початку 90-х років», — пояснив він.

«Перезапущений процес приватизації, прийнято новий закон. Парламент підтримав ініціативи Президента, ініціативи Уряду. І на сьогоднішній день „велика“ приватизація» запущена, а «мала» приватизація — максимально спрощена", — наголосив Президент.

Порошенко зазначив, що об'єктами малої приватизації є будівлі, промислові майданчики, рекреаційні заклади: «Я переконаний, що білоруські підприємці скористаються цією нагодою і візьмуть участь у приватизації».

Президент також окремо подякував за умови, які створюються українським підприємцям в Білорусі, зокрема підприємствам зі складання і виробництва ковшових навантажувачів в Мінській області, зварювальних електродів в місті Світлогорськ, обладнання для сільськогосподарських ферм в Пінську тощо. За його словами, на Форум приїхали делегації більшості регіонів України, беруть участь понад 250 українських підприємців і на виставці представлена продукція понад 60 українських виробничих підприємств і компаній.

«Це є та увага, яку демонструють інвестори, виробники по відношенню до ринків один одного», — зауважив він.

Схожі новини