Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сенцов попросив опублікувати заповіт: повний текст

  • 26.10.2018, 12:33
  • 936

Український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов попросив опублікувати заповіт.

У листі від 7 вересня 2018 року, який передала «Громадському» його сестра Наталія Каплан, Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій.

Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей — Аліну та Владислава.

Повний текст листа українського режисера:.

«Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій пам'яті заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме «Носорог», «Кай», а також написані мною в неволі «Блистательный мир», «Вороны» та «Кристи» моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови, вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті, я призначаю моїх дітей: Сенцової Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18″.

Нагадаємо, 25 жовтня 2018 року політв’язень Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. Він став першим в історії українцем, який здобув цю нагороду.

На вручення премії, яке відбудеться 12 грудня, запросили його адвоката і сестру.

Схожі новини